Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Zawartość opakowania: 20 szt.
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Producent: Aromatika

OLEJ Z AWOKADO

AVOCADO OIL

100% NATURALNY

Olej z awokado otrzymuje się z miąższu dojrzałego owocu awokado - smaczliwki (Persea americana (P. gratissima) przez tłoczenie na zimno i nastepną rafinacją.

Szczególnie jest doceniany w miesiącach zimowych, gdyż chroni skórę przed zimnem. Olej łatwo przenika przez naskórek, zawiera dużą ilość składników odżywczych i substancji aktywnych.

Ma kolor od jasno- do ciemnozielonego, mętny. Posiada naturalny faktor ochronny 3-4. Olej awokado twardnieje w niskich temperaturach. Jest olejem odpornym na ciepło.

Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe. Zawiera kwas oleinowy, kwas linolowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas linolenowy, lecytynę, sole mineralne, fitosterole, skwalen, witaminy: A, B, D, E, H, K, PP.

Olej z awokado jest łatwo wchłaniany przez skórę, przenika w jej głębsze warstwy. Zwany olejem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), silnie nawilża, odżywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową.

Podnosi wytrzymałość, uspokaja, wygładza, regeneruje, pielęgnuje, ochroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych.

Używany jako czysty olej lub jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych dla skóry suchej, dojrzałej , starzejącej się i wrażliwej, nie ma działania drażniącego ani uczulającego.

Bardzo dobry jako olej do masażu. Ponieważ jest olejem gęstym zaleca się przy masażu mieszać z innymi olejami (olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron, olejem z pestek moreli i in.).

PRZEZNACZENIE:

  • pielęgnacja skóry suchej i starzejącej się,

  • zabiegi masażu aromaterapeutycznego,

  • profilaktyka i likwidacja zmarszczek,

  • szybka regeneracja naskórka po urazach, zapaleniach, przesuszeniu,

  • pielęgnacja włosów, szczególnie farbowanych,

  • wzmocnienie paznokci, likwidacja zapalenia wałów paznokciowych,

  • zapalenie i krwawienie dziąseł, paradontoza,

  • odnowienie elastyczności skóry,

  • redukcja cellulitu (masaż antycellulitowy).

METODY STOSOWANIA

Może być stosowane do smarowania i masażu bez rozcieńczenia w postaci czystej lub jako składnik przy tworzeniu mieszanek. Występuje dodatkiem do wzbogacenia kosmetyków (balsamy, maseczki, szampony, kremy).

Zewnętrznie:

  • smarować miejsca problemowe lub zmienione chorobowo,
  • stosować jako składnik maseczek na skórę i włosy,
  • stosować do pielęgnacji paznokci,
  • kąpieli lecznicze,
  • mieszać z kremami, balsamami lub oliwką do masażu (masaż leczniczy, kosmetyczny i antycellulitowy),
  • okłady i aplikacji.

PRZECHOWYWANIE: w chłodnym miejscu, z dala od słońca, przy temperaturze nie wyżej niż +25C. Przy temperaturze niżej +5 C mogą powstawać krysztaliki, które znikają przy podgrzewaniu oleju do temperatury pokojowej.

Nie zawiera barwników, konserwantów i sztucznych substancji zapachowych.

Opakowanie: butelka szklana brązowa z kroplomierzem 20 ml

Charakterystyki

  • Kraj produkcji: 

    Ukraina

Polecamy